nieuws

T@F lanceert risicopolis met verzekeraar uit Liechtenstein

Archief

Aanbieder van betaalbeschermingsverzekeringen T@F uit Maassluis gaat de markt voor overlijdensrisicoverzekeringen op met een naar eigen zeggen uniek product. Risicodrager is de Liechtensteinse verzekeraar Quantum.

Onder het label T@F voert het bedrijf van Sander Franken al enige tijd een maandlasten-aov en het Zelfstandigenplan, een aov voor ondernemers. “Die producten lopen goed”, zegt Franken, die ook actief is met volmachtbedrijf TBF. “Van het Zelfstandigenplan sluiten wij zo’n tweeduizend premiebetalende posten per maand en met onze Maandlastbeschermer groeien we tegen de markt in. In het eerste halfjaar hebben wij ruim 15.000 aanvragen verwerkt.”
Zowel afnemers van de Maandlastbeschermer als die van het Zelfstandigenplan vormen een voorname doelgroep voor het nieuwe product, de T@F Leven Overlijdensrisicoverzekering. Daarvoor wordt samengewerkt met Quantum Leben, een verzekeraar uit Liechtenstein voor wie T@F exclusief als verkoopkanaal gaat fungeren. De risicodrager is onderdeel van de Quantum Groep, die eigendom is van vier Europese investeringsmaatschappijen. Quantum heeft vestigingen in Liechtenstein, Zürich, Londen, Antwerpen en op het Isle of Man.
Hoge provisie
Het unieke aan de nieuwe risicopolis is volgens Franken dat lage premies worden gecombineerd met een hoge provisie. “Er ontstaan nu enorme prijsverschillen in deze markt. Als een partij scherpe premies biedt, betekent dat vaak dat de provisie ook lager is. Bij ons is dat niet het geval. Wij houden de marge een stuk kleiner dan anderen.”
De beloning voor de tussenpersoon bedraagt 30% tot 40% doorlopende provisie. “Die provisie kan echter ook geheel of gedeeltelijk in de polis worden ingebouwd. Dan bieden wij het scherpste tarief in de markt.” De provisieregeling van T@F is volgens Franken een stuk gunstiger dan bij aanbieders die 6% premie maal duur of 160% tot 170% afsluitprovisie betalen. “Wij keren uit gedurende de volledige looptijd. Na vier jaar gaat de tussenpersoon bij ons dus extra verdienen.”
De overlijdensrisicopolis kan ook tegen koopsom worden gesloten en worden meegefinancierd in de hypotheek. “Maar de klant kan ook kiezen voor een gedeeltelijke koopsom, waarmee de periodieke premie kan worden verlaagd.”
Volgens Franken biedt deze mogelijkheid de tussenpersoon extra steun: “De doorlopende provisie voegt extra waarde toe aan zijn portefeuille en door de combinatie met (gedeeltelijke) koopsombetaling kan hij tevens beschikken over extra liquiditeit bij het sluiten van de polis.”
De overlijdensrisicopolis van T@F kent de ruimste acceptatienormen in de markt, aldus Franken: tot _ 500.000 is het invullen van een tien vragen tellende gezondheidsverklaring voldoende. Met een bedrag van _ 265.000,- claimt T@F Leven tevens de hoogste voorlopige dekking in de markt.
Niet-rokerstarief
De polis kent ook een rokerstarief. “Maar met dat tarief zijn we niet onderscheidend”, zegt Franken. “Ons niet-rokerstarief daarentegen is superscherp.” Dat komt volgens hem door de manier waarop Quantum naar de risico’s kijkt. “Quantum hanteert voor rokers een behoorlijke toeslag, maar beloont de niet-rokers met een zeer scherp tarief.”
Behalve via de inkoopcombinaties zal de T@F-polis ook rechtstreeks door tussenpersonen worden verkocht. Daarbij heeft de adviseur zelf de hand in het tarief. “Hij kan dat met provisieteruggave voor de klant aantrekkelijker maken. Ons nettotarief, dus zonder provisie, is in alle gevallen het laagst. Het is aan de tussenpersoon om te bepalen hoeveel provisie hij daar bovenop doet.”
In de meeste gevallen komt de polis van T@F in een vergelijking als tweede of derde uit de bus. Voor een man van 35 jaar en een vrouw van 31 jaar, die een bedrag van _ 250.000 gelijkblijvend kapitaal willen verzekeren gedurende dertig jaar komt het tarief op _ 1.331,65 (niet-rokers) per jaar.. Alleen Florius is goedkoper met _ 1.047,46. “Met ons nettotarief, zonder die 40% provisie, kom je echter uit op _ 798,99.”

Reageer op dit artikel