nieuws

Tevreden zorgverzekerde is particulier verzekerd

Archief

De meest tevreden zorgverzekerden zijn particuliere, collectief verzekerden zonder meeverzekerde kinderen en die hun polis sloten via het intermediair. Dit blijkt uit een onderzoek van bureau Jan M. de Mos.

Verschenen is de eerste ‘Klantenmonitor Zorgverzekeringen’ een product van Jan M. de Mos en onderzoeksbureau MarketResponse HealthCare. Uit dit onderzoek blijkt, dat verzekerden hun zorgverzekeraar (particuliere verzekeraar of ziekenfonds) een rapportcijfer geven van gemiddeld 7,4. Dit is iets lager dan het gemiddelde in de gehele financiële sector. De top-20 van de zorgverzekeraars (gemeten in premie-omvang) kreeg een cijfer dat uiteenliep van 6,5 tot 8,0. Hoe minder contact de verzekerde heeft, hoe meer tevreden hij is over zijn verzekeraar. Ouderen oordelen milder dan jongeren: 65-plussers gaven gemiddeld een rapportcijfer van 8,0 terwijl verzekerden tot 35 jaar gemiddeld een 7,0 gaven.
De verzekerde die meer dan gemiddeld tevreden is, heeft het volgende profiel: een collectieve particuliere verzekerde zonder meeverzekerde kinderen, die een polis heeft met een laag eigen risico zonder tandartsdekking. De verzekering werd gesloten via een tussenpersoon. De verzekerde is al ruim tien jaar klant bij de verzekeraar en declareert regelmatig maar heeft daarover nauwelijks contact.
‘Klantenmonitor Zorgverzekeringen’ werkt met een vast consumentenpanel van 7.500 gezinnen. Een aantal verzekeraars heeft het rapport al op voorhand bij De Mos (Soesterberg) besteld.

Reageer op dit artikel