nieuws

Terugbetaling beleggingspolissen volgend jaar duidelijk

Archief

Ombudsman Jan Wolter Wabeke adviseert verzekeraars op bestaande beleggingspolissen alle ingehouden kosten boven 3,5% van het brutofondsrendement terug te betalen aan de klant

Het acceptabele maximale kostenpercentage, dat al eerder bekend werd (zie AM Signalen 28), is volgens Wabeke nog een procent lager. “Maar omdat ook de consument, het intermediair en de politiek mede verantwoordelijk zijn voor de ontstane situatie, heb ik het maximum verhoogd.” Wat het effect is van de kostenmaximering, die alleen geldt voor polissen die zijn gesloten vóór 1 januari van dit jaar, moet door de verzekeraars die de aanbeveling overnemen, uiterlijk volgend jaar aan de polishouder worden medegedeeld. Het teveel aan ingehouden kosten moet ten goede komen aan de polis.

Reageer op dit artikel