nieuws

Terminus: onderzoek naar niet-gehonoreerde offertes

Archief

Terminus, de verzekeraar voor bijzondere risico’s, is ontevreden over het aantal offertes dat daadwerkelijk leidt tot een overeenkomst. De maatschappij heeft een onderzoek aangekondigd naar de oorzaken daarvan.

Terminus brengt gemiddeld 7.000 offertes per jaar uit. Van deze uitgebrachte offertes wordt structureel 60% niet omgezet in een contract. “Een zure zaak”, zegt directeur mr A. Schröder.
Hij denkt, dat de hoogte van de premie voor veel tussenpersonen een te groot obstakel vormt. “Die risico’s worden elders ondergebracht. Hoe dat kan? De tussenpersoon oefent kennelijk meer druk op een maatschappij uit. Soms wordt zo’n post op een andere naam gesloten. Een kwalijke zaak, waaraan niet zelden ook de tussenpersoon zich schuldig maakt.”
Het premie-inkomen van Terminus steeg vorig jaar naar f 16,6 (14,7) mln, hoofdzakelijk door het gestegen aanbod van zwaardere risico’s. Het resultaat voor belastingen zal uitkomen op circa f 1 mln, aldus Schröder.

Reageer op dit artikel