nieuws

Terminus en Verbond onderzoeken avp voor zware risico-groepen

Archief

Terminus en het Verbond van Verzekeraars willen de mogelijkheid van aansprakelijkheidsverzekeringen voor moeilijk onder te brengen personen onderzoeken.

Tot deze zware-risicogroep behoren mensen die een strafrechtelijk verleden hebben en een verzekeraar ‘pootje hebben gelicht’, ofte wel ten onrechte of voor een te hoog bedrag een schade hebben geclaimd.
Deze personen ondervinden problemen als zij een particuliere aansprakelijkheidspolis (avp) bij een reguliere verzekeraar proberen te sluiten. “Ook zij moeten een aansprakelijkheidsverzekering kunnen sluiten”, zegt Terminus-directeur A. Schröder. “Als ze bijvoorbeeld een gezin hebben, en hun kind veroorzaakt schade, dan kan het niet zo zijn dat ze alles uit eigen zak moeten betalen.”
De Ombudsman Schade heeft eerder verzekeraars gevraagd een oplosisjng te vinden voor moeilijk te verzekeren aansprakelijkheidsrisico’s.
De afdelingscommissie Algemene Aansprakelijkheid van het Verbond en Terminus hopen voor het eind van dit jaar met een concreet voorstel te komen. Over de omvang van de zware-risicogroep en de verwachte premiehoogte kan Schröder nog niets zeggen, omdat het onderzoek zich pas in een verkennende fase bevindt.
Terminus biedt al motorijtuigenverzekeringen en opstal- en inboedelverzekeringen aan voor zware-risicogroepen.

Reageer op dit artikel