nieuws

Telemarketeers starten eigen assurantiekantoor

Archief

Paul Braspenning en Hans Stoop, eigenaren van het Amsterdamse telemarketingbureau Vezass, gaan zelf in verzekeringen bemiddelen. “In telemarketing was nauwelijks nog verbetering mogelijk”, zo verklaart Stoop de stap.

Vezass is een ruim vijf jaar oud bureau dat zich gespecialiseerd heeft in telemarketing voor assurantiebedrijven, zowel tussenpersonen als verzekeraars. Het bureau werkt vanuit Amsterdam, Leiden, Zwolle en Enschede en heeft gemiddeld zo’n driehonderd mensen in dienst.
Deze zomer hebben de eigenaren Braspenning (35) en Stoop (32) besloten tot de oprichting van ‘De Financiële Kamer’. Onder die naam zullen de telemarketeers zelf aan assurantiebemiddeling gaan doen. “Aan telemarketing was nauwelijks meer iets te verbeteren”, aldus Stoop. “We hebben een nieuwe stap gezocht en gevonden in het zelf adviseren van consumenten. Onze producten liggen in de levensfeer, gericht op pensioenaanvullingen, én verder nog hypotheken.”
Pensioen Platform
De Financiële Kamer is niet de enige bemiddelingsactiviteit van Stoop en Braspenning. Vezass is namelijk mede-eigenaar van het nieuwe bedrijf Pensioen Platform. “In de vorm van een callcenter en daaraan gekoppelde adviseurs vullen we elkaar aan”, aldus Stoop. De telemarketing van Pensioen Platform geschiedt vanuit Deventer en Emmen.
Pensioen Platform is een zusterbedrijf van De Pensioen Planner uit Amstelveen. De laatste vennootschap is eigendom van Toon Kimmel (42), Robert Jan Mouw (40) en Rob Wurtz (37). Volgens Wurtz is voor de nieuwe naam Pensioen Platform gekozen, “omdat de onderneming een activiteit is met andere partners”. De aan de Maarten Lutherweg zetelende binnendienst werkt voor beide bedrijven. De buitendiensten – samen zo’n 45 mensen sterk – werken gescheiden.
In de personen van Kimmel en Mouw onderhoudt De Pensioen Planner verder nog banden met Van Hove Assurantiën en Resoort & Partners, beide gevestigd aan de Amstelveense Maarten Lutherweg. Wurtz: “De portfeuille van Van Hove is verkocht, terwijl de derde vennoot in Resoort & Partners binnenkort zal worden uitgekocht.” Die derde vennoot is Ton Rombouts (50) van de Rombouts Adviesgroep.

Reageer op dit artikel