nieuws

Teeuwisse van Prudential naar ABN Amro Leven

Archief

Algemeen directeur M.P.M. Teeuwisse (40) van Prudential Leven treedt midden maart als directeur in dienst van ABN Amro Levensverzekering.

“Ik ga weg bij Prudential omdat mij bij ABN Amro een fantastische baan is aangeboden en omdat ik na 17 jaar Prudential wel eens wat anders wil”, zegt Teeuwisse. Hij is bij Prudential deels op het hoofdkantoor in Londen en deels bij het Nederlandse bedrijf werkzaam geweest. ABN Amro Leven staat in zijn ogen niet in de schaduw van het bankbedrijf maar is bij het bankconcern een nieuwe tak van sport die aantrekkelijke groeimogelijkheden heeft. De voornaamste tendens in de levensverzekeringsmarkt is volgens Teeuwisse de druk op de rentabiliteit mede door de concurrentie van de banken en Robeco.
President-commissaris N.J. Krever van Prudential zal bij de maatschappij voorlopig de functie van statutair directeur vervullen. Hij was voorheen lid van de raad van bestuur van bank MeesPierson en is sinds 1988 commissaris bij Prudential.
Wapstra
Teeuwisse volgt bij ABN Amro drs B. Wapstra (56) op die op eigen verzoek zijn directietaak op 1 juli a.s. neerlegt en daarna als adviseur betrokken blijft bij de uitbouw van het verzekeringsbedrijf van ABN Amro. “Ik wilde korter werken om meer te doen in de privé-sfeer, maar de functie van parttime directeur is geen goede oplossing. Daarom ben ik afgetreden en blijf ik een aantal toezichtstaken bij het concern in binnen- en buitenland vervullen”.
De belangrijkste trend in de levensverzekeringsmarkt is volgens hem de enorme aandacht voor koopsommen en beleggingsverzekeringen. ABN Amro Leven heeft volgens hem een betere beleggingsperformance dan RoZeker en wat betreft kostenopslag zitten de twee concurrenten ongeveer op gelijk niveau, aldus Wapstra. “In de standaardkoopsommen zijn onze kosten iets lager en bij de grotere koopsommen is RoZeker wat goedkoper”. Het gaat volgens Wapstra erg goed met ABN Amro Leven. In 1995 was het premie-inkomen f 292 (106) mln en het resultaat f 9 (4,3) mln.

Reageer op dit artikel