nieuws

Techniek Leven overgedragen aan Actuarieel Instituut

Archief

Nibe-SVV heeft de opleiding Techniek Leven overgedragen aan het Actuarieel Instituut (AI). Het opleidingsinstituut zou volgens eigen zeggen te veel moeten investeren om de opleiding om te zetten naar een nieuwe cursus.

“Een verantwoorde exploitatie van de opleiding was door deze forse investering niet meer mogelijk”, aldus het opleidingsinstituut.
Door de overdracht kan de opleiding blijven bestaan en de actualiteit van het cursusmateriaal gewaarborgd worden. Iets dat door beide instituten van belang wordt geacht.
De modules die overgedragen zijn aan het Actuarieel Instituut, het opleidingsinstituut van het Actuarieel Genootschap, zijn: interest- en kansberekening, nettokoopsomberekening op één leven, nettokoopsomberekening en polispremie, waarden bij levensverzekering en pensioenberekeningen.
De opleiding vormt de voorbereiding op de opleiding Actuarieel Rekenaar die het AI organiseert. Nibe-SVV organiseert wel interne opleidingen met het actuele cursusmateriaal. Individuele cursisten moeten naar het Actuarieel Instituut.
op het gebied van levensverzekeringen voor een kleine doelgroep. Op de foto van links naar rechts: Cor Stoffelsma (Nibe-SVV), Clemens Spoorenberg (Nibe-SVV), Ron Hersmis (AI), Anno Bousema (AI).

Reageer op dit artikel