nieuws

TBF: opstalpolis als koopsom bij hypotheek

Archief

Het Maassluise volmachtbedrijf TBF Assuradeuren heeft, in navolging van SNS Reaal, een opstalpolis en pakketpolis ontwikkeld, waarvan de premie in de vorm van een koopsom wordt meegefinancierd met de hypotheek.

Het gaat om een opstalverzekering en een pakketpolis (opstal, inboedel, avp en ongevallen), die beide kunnen worden uitgebreid met rechtsbijstand. Risicodragers zijn Unigarant, London en De Goudse. “Wij hebben het idee ontwikkeld en vervolgens bij hen aangeklopt”, zegt TBF-directeur Sander Franken, die de constructie vergelijkt met een betalingsbeschermingsproduct à la Cardif.
De interesse is volgens Franken groot. “We zijn met zes grote inkoopcombinaties in gesprek, met eentje zijn we al min of meer rond.”
Vijf jaar
De koopsomconstructie brengt voor de verzekerde “vaste, hoge verzekerde bedragen tegen zeer scherpe tarieven” met zich mee, meldt Franken. “De premie ligt zelfs aanzienlijk lager. Voor een opstalverzekering bijvoorbeeld is de premie 0,50 promille, terwijl dit normaal rond de 90 cent ligt. Voor de verzekerde is het natuurlijk ook een voordeel dat hij de premiebetaling bijna niet merkt; hij betaalt gewoon rente over het hypotheekbedrag.”.
De opstalpolis en pakketpolis hebben een looptijd van vijf jaar. “We zijn samen met een inkoopcombinatie aan het kijken of we na die tijd de verzekerden een mooie aanbieding kunnen doen tegen een scherp tarief”, meldt Franken. De provisie voor het intermediair bedraagt 25% en wordt in één keer (zonder terugboekrisico) uitgekeerd.
TBF (25 medewerkers) richt zich op hypotheekadviseurs en inkoopcombinaties en heeft acht schadevolmachten. Zo’n zestig tussenpersonen werken met TBF.
SNS Woonpakket
TBF is niet de eerste die met de koopsomconstructie komt. In oktober vorig jaar introduceerde SNS Bank het SNS Woonpakket tegen Koopsom. Het pakket omvat een opstal-, inboedel-, aaansprakelijkheids, ongevallen- en rechtsbijstandpolis met een looptijd van vijf jaar. Konden eerst alleen de banken het product sluiten, sinds mei van dit jaar is het ook beschikbaar voor het intermediair. De provisie, tot november 20% van de koopsom, wordt ineens uitbetaald. Het terugboekrisico is voor rekening van SNS Reaal.

Reageer op dit artikel