nieuws

TBF gaat de assurantiebeurs op

Archief

Volmachtbedrijf TBF uit Maassluis is deze week gestart met een drie medewerkers tellende eigen co-assurantieafdeling.

Onder de naam TBF Beurs wil eigenaar Sander Franken het kleinere intermediair een loket bieden om grotere risico’s op de assurantiebeurs onder te brengen. “Vaak hebben die kantoren bij de grotere makelaars weinig inspraak, óf er worden productie-eisen gesteld. Maar elke tussenpersoon heeft wel enkele keren per jaar een risico dat hij nergens kan onderbrengen. Voor die situaties willen wij een oplossing bieden.”
Franken zegt in het gat te willen springen dat Eurolloyd heeft achtergelaten na de overname door Delta Lloyd. “Je merkt toch wel dat daar een andere wind is gaan waaien. Wij willen voor de kleinere tussenpersonen een aanspreekpunt zijn.”
Nieuwe kantoren
De aansluiting bij beursvereniging VNAB is bijna rond. “We moeten alleen nog even afwachten of er geen leden zijn die bezwaar maken.”
TBF Beurs is voor Franken ook een middel om nieuwe kantoren aan te trekken. TBF werkt nu actief samen met circa 120 tussenpersonen en richtte zich tot nu toe voornamelijk op particuliere en mkb-verzekeringen. “Er zijn echter ook risico’s van niet-mkb-bedrijven die met een intermediairbedrijf werken dat niet op de beurs actief is. Zulke kantoren kunnen bij ons terecht.”

Reageer op dit artikel