nieuws

Taxichauffeurs TCA tanken Aegon-pensioen

Archief

De drieduizend chauffeurs van de Taxi Centrale Amsterdam (TCA) kunnen straks pensioen gaan opbouwen door te tanken bij pompstations van Total FinaElf.

Aegon Bedrijfspensioenen administreert de pensioenpremies per getankte liter brandstof. De Rotterdamse beursmakelaar C.A. van Eijck & Zoon fungeert als intermediair. De betrokken partijen hebben een intentieverklaring ondertekend om de pensioenregeling nog dit jaar operationeel te laten worden.
Aegon en Total FinaElf maakten het ontwerp (voor pensioensparen door brandstof te tanken) juni vorig jaar bekend. Van Eijck & Zoon waren bij dat ontwerp al betrokken. Total FinaElf wil met het concept voor de zakelijke markt een alternatief bieden voor spaarzegels of AirMiles. De taxichauffeurs van TCA zouden de eerste werknemers worden die op deze manier aan hun pensioen gaan werken.

Reageer op dit artikel