nieuws

Taxatiebureaus bundelen krachten in Frijwijk

Archief

Bijl Taxaties en Troostwijk Taxaties hebben hun krachten gebundeld in de joint-venture Frijwijk, bureau voor vooropnamen en inspecties. Het nieuwe bedrijf is onlangs operationeel geworden.

Het expertisebureau Frijwijk legt zich toe op het (fotografisch) vastleggen van bestaande bebouwing die mogelijk schade kan oplopen door bouwactiviteiten in de directe omgeving. Het nieuwe bedrijf verzorgt de technische inspectie, registratie (schriftelijk rapport met foto’s en/of video), risico-inspectie en -analyse, advisering, notariële deponering en afhandeling van schadeclaims. Verder omvatten de activiteiten: het inmeten van objecten (0-meting), het plaatsen van peilbuizen en het monitoren van wijzigingen van de grondwaterstand.
Bijl en Troostwijk willen hiermee tegemoet komen aan de toenemende marktvraag in zowel kwantitatief als kwalitatief opzicht. Directeur Charley Veels, voormalig voorzitter van de Rotterdamse assurantieclub VPV: “De grotere aannemers gaan steeds meer eisen stellen. Bovendien is de verwachting dat er een landelijke kwaliteitsnorm zal ontstaan. Het probleem is dat experts van verzekeraars in rustige tijden alle gaatjes vullen met zaken die niet tot de core-business van experts behoren. Neemt het aantal opdrachten toe, dan blijven die activiteiten achterwege. Wij hebben nu voor onszelf een kleine niche gedefinieerd. Wij bedienen overigens uitsluitend de Nederlandse markt.”
40, 3011 XB Rotterdam, tel. 010-436.50.90/436.58.89 (fax).

Reageer op dit artikel