nieuws

Swiss Re schrapt handelsnaam Alhermij

Archief

Swiss Re richt in ons land, onder de naam Swiss Re Life & Health, een nieuwe herverzekeraar op. Tegelijkertijd wordt de naam Alhermij geschrapt.

Swiss Re Life & Health gaat een volledig pakket aan herverzekeringsdiensten leveren op het gebied van overlijdens- en arbeidsongeschiktheidsrisico’s van Nederlandse verzekeringsmaatschappijen. Tot dat pakket behoren ook diensten als acceptatie en schadebehandeling. De nieuwe herverzekeraar heeft van het ministerie van Economische Zaken een verklaring van geen bezwaar ontvangen.
De bestaande Reassurantie Maatschappij Nederland en de Algemene Levensherverzekering Maatschappij gaan zich concentreren op risico’s van pensioenfondsen. De overkoepelende naam Alhermij wordt vervangen door Swiss Re Life & Health. “Voor de duidelijkheid en profilering”, zo motiveert algemeen directeur Peter auf dem Brinke. In Amstelveen werken ongeveer honderd medewerkers voor Swiss Re. Herverzekeringen op schadegebied worden vanuit Zurich gesloten.

Reageer op dit artikel