nieuws

‘Swiss Life zet België te koop’

Archief

Volgens berichten in de Belgische media staat het Belgische dochterbedrijf van Swiss Life te koop. Het Nederlandse zusterbedrijf Zwitserleven zegt verrast te zijn.

Swiss Life doet vanuit Zurich de berichten in de Belgische krant De Standaard af als “geruchten waarop wij geen commentaar leveren”. De krant voert meerdere bronnen op, die stellen dat een zakenbank is belast met de opdracht Swiss Life Belgium in zijn geheel te verkopen. Met een marktaandeel van 1,6% behoort de verzekeraar tot de tien grootste levensverzekeraars van België. Er werken bij Swiss Life Belgium 360 mensen.
Strategie
Swiss Life voert sinds vijf jaar een strategie die is gericht op de verkoop van levensverzekeringen in Europese landen met “groeimogelijkheden, vooruitzichten op winst, synergiekansen en een goede marktpositie”. Daartoe zijn destijds vijf landen tot ‘kernland’ gebombardeerd: Zwitserland, Frankrijk, Duitsland, Nederland en België. Verkoop van het Belgische bedrijf zou een breuk met die strategie betekenen en roept tevens vraagtekens op over de status van het Nederlandse bedrijf. “Dit nieuws komt volledig uit de lucht vallen. Voor ons zijn er binnen Swiss Life nog steeds vijf kernlanden”, zo reageert Zwitserleven, verder verwijzend naar het Zwitserse moederbedrijf.
Met een premieomzet van _ 1,2 mld tekent Nederland voor 9% van de premieomzet van Swiss Life; België is goed voor 3%. Zwitserleven (ruim 700 medewerkers) is de 7e levensverzekeraar van ons land met een marktaandeel (in Leven) van 4,8%.

Reageer op dit artikel