nieuws

Swing mee met het IFP

Archief

Swing mee met het IFP

Het gaat prima voor de wind met het Instituut voor Financiële Planning van de Erasmus Universiteit, dat in anderhalf jaar tijd is gegroeid van twee naar elf medewerkers en vele tientallen docenten. Niet alleen de cursussen mogen zich in een grote belangstelling verheugen, ook het muziekproject van directeur drs. Steven van Eijck ontmoet veel waardering. “Ik liep te denken aan een cadeautje om aan de cursisten te geven als waardering voor hun maandenlange studie-inspanning. En dan kun je denken aan een mooie pen of allerlei andere dingen”, aldus Van Eijck. Zijn liefde voor popmuziek deed hem evenwel uitkomen bij een CD. Hij zocht contact met de muzikale duizendpoot Paul Mayer en tekstschrijver Wilco Meyer en legde daar een aantal ideeën neer. De CD getiteld ‘Financiële Planning’ bevat zes nummers met Nederlandse teksten. Vier nummers zijn gemaakt op de muziek van mega-discohits als Fame, Ride like the wind, Stayin’ Alive en Relight my fire. Een inmiddels populair nummer is ‘De Jubilaris’. Dit gaat over een man aan het eind van zijn loopbaan, die onderweg diverse pensioenbreuken heeft opgelopen (De jubilaris/Hij had een prima salaris/Maar nu hij klaar is/Is ie zwaar de klos). Een andere topper is ‘Pijn in mijn lijf’ (Stayin’ Alive), dat een prachtige cult-hit zou kunnen worden. Het volgende couplet komt uit het nummer ‘Financiële Planning’: ‘Ik heb mijn cliënten Altijd goed geadviseerd Maar je hebt ook van die polisboeren Daarbij loopt het meer dan eens verkeerd.’ De CD is in een oplage van drieduizend geperst en ziet er perfect uit, inclusief het boekje met alle teksten. Diverse financiële instellingen en congres-organisatoren hebben al flinke aantallen afgenomen. Er wordt momenteel gewerkt aan een tweede CD, die niet op ‘disco’ maar op de ‘Nederpop’-stroming is gebaseerd.
Intermediair slaat toe in Insurance Sail
Na vele jaren is de hegemonie van verzekeraars doorbroken. De zesde editie van Insurance Sail is gewonnen door assurantiekantoor Boudewijn Visser uit Zaandam. Visser deed vorig jaar ook al mee in de strijd om de overwinning, maar kwam toen niet verder dan de derde plaats in de rangschikking. Op de tweede plaats eindigde dit jaar de winnaar van 1997, het team van René Klok van Hooge Huys. Het brons was voor een ploeg van Swiss Re, waarover enige verwarring bestond, omdat zij op de Loosdrechtse Plassen een van de 24 door Aegon geclaimde boten mocht gebruiken.
Royal Nederland ontving op de dag van de Rotterdam Marathon niet minder dan 550 atletiekminnende medewerkers en relaties in haar strategisch gelegen kantoor aan de Coolsingel in Rotterdam. Van hen deden er bijna driehonderd mee aan de 10-kilometerloop. Snelste deelnemer onder Royal-vlag was Sibo van der Laan, werkzaam bij J.N. Brokerhof Assurantiën in Ede. Sibo had het voor zijn doen rustig aan gedaan en ‘op plaats gelopen’ (tijd: 38.47). Snelste vrouw was Dorothé Vrieze, echtgenote van Bert Vrieze, die chef de bureau is bij H. Jansen Assurantiën in Winterswijk. Dorothé heeft het ook al rustig aan gedaan, omdat zij in verwachting is. Haar tijd van 45.20 ligt een minuut of zeven boven haar normale niveau.
Zorgsector wordt komisch
Tot voor kort hebben wij gedacht dat het College voor Zorgverzekeringen – zoals de om te bouwen Ziekenfondsraad gaat heten – een serieus college wordt. Het college gaat er immers zorgen dat de Ziekenfondswet en de AWBZ correct worden uitgevoerd en gaat tevens de betreffende kassen beheren. Maar sinds wij in de Staatscourant een oproep lazen voor bestuursleden voor dit college, twijfelen wij aan die serieuzigheid. Kandidaten dienen namelijk onder meer te beschikken over “een gezonde dosis humor”. Dat geeft te denken over de plannen van minister Borst.
Kijk eens uit het raam!
Het Ohra-personeel had begin deze maand bijzondere gasten in de ‘voortuin’. Het 12e bataljon van de Luchtmobiele Brigade had het Arnhemse hoofdkantoor uitgekozen als startpunt van haar tweedaagse saamhorigheidsoefening. Ruim zestig mannen met rode baret daalden af (het zogenaamde tokkelen) van het 80 meter hoge Ohra-gebouw.
Een miljoen voor een vinger
Het lijkt een hype in Duitsland: artsen die kennelijk het werken zat zijn, hakken een wijsvinger af om een verzekeringsuitkering te ontvangen. Dit bericht, dat afkomstig zou zijn uit het Duitse magazine Der Spiegel, verscheen in een Nederlands tijdschrift voor verpleegkundigen. De artsen zouden voor het verlies van hun vinger van hun verzekeraar meer dan een miljoen mark hebben gevangen. Volgens het blad zijn 27 zelfamputerende artsen bij hun verzekeraar(s) door de mand gevallen. Dat kwam vooral omdat zij allemaal een linkervinger kwijt zijn, terwijl dat meestal de rechtervinger is. De medici hadden er kennelijk geen kaas van gegeten welke vinger mensen het makkelijkst kwijtraken. Het blad schrijft, dat bij navraag waar de vingers waren gebleven de raarste antwoorden werden gegeven. Zoals: ‘de hond heeft ‘m ingeslikt’ en ‘ik heb ‘m op de composthoop gegooid’. Volgens het blad hebben de artsen hun vingers verdonkeremaand om de oorzaak te verdoezelen. Dat de oorzaak van het verlies wel degelijk gemeld moet worden aan arbeidsongeschiktheids- en ongevallenverzekeraars, is kennelijk niet bekend. Het Nederlandse blad verscheen op 8 april. Zou de redactie van dat blad soms Der Spiegel van 1 april hebben gelezen?

Reageer op dit artikel