nieuws

Swanink (ex-Nomex) van start met Schade Centrum Nederland

Archief

Ries Swanink, voormalig directeur van het door CED Bergweg overgenomen Nomex, heeft een nieuw expertisebureau opgericht dat zich gaat specialiseren in ‘schades in en om het huis’. Vanaf maart biedt het bureau zijn diensten aan.

Schade Centrum Nederland (SCN), zo luidt de veelbelovende naam van het bedrijf in oprichting dat in IJsselstein gevestigd zal worden. “We hebben inderdaad grote plannen. Zo krijgt het bureau een landelijke dekking en zullen we een vergaande schadeservice bieden die tegemoetkomt aan de huidige wensen op dat vlak”, aldus initiatiefnemer Swanink.
De ex-Nomexman zegt het bureau op aandringen van assuradeuren te hebben opgericht. “Verzekeraars gokken liever niet op één club. Ze willen altijd een alternatief hebben, zowel wat prijs als wat kwaliteit betreft. Bovendien zijn er assuradeuren die op basis van slechte ervaringen uit het verleden besluiten hun zaken elders onder te brengen.”
SCN zou ook in financieel opzicht ondersteund zijn door verzekeraars en collega-expertisebureaus. Swanink wil daar geen nadere toelichting op geven, behalve dat zijn bureau geen onderdeel zal worden van een grotere organisatie. “Wij blijven geheel zelfstandig.”
Rokende resten
Het SCN is niet het enige initiatief dat voortkomt uit de ‘rokende resten’ van het door CED Bergweg overgenomen Nomex. Enkele maanden geleden kondigde Ruud Pot, voormalig hoofd binnendienst van Nomex, aan van start te gaan met het bureau Brava-expertise.
Na de overname behoorde vrijwel de gehele binnendienst van het in brand/varia en inboedelschades gespecialiseerde expertisebureau tot het verleden. Van de oorspronkelijk veertig binnendienstmedewerkers verhuisden er welgeteld drie naar het CED-hoofdkantoor in Capelle aan den IJssel. Ook het zevenkoppige managementteam verdween in de overnamegolven. De dertigkoppige buitendienst bleef wel geheel in takt.
Volgens Swanink is de kaalslag onder meer het gevolg van de eigen aanpak en visie van CED Bergweg. “De werkwijze is er de laatste jaren drastisch veranderd, waarbij met name de werkzaamheden voor de binnendienst verdwenen zijn. Johan Waaijer heeft al meermalen gezegd dat er best bezuinigd kon worden op de binnendienst. Het bedrijf is van mening dat experts naast het expertisewerk heel goed hun eigen rapportages en dossiers kunnen bijhouden en verwerken. Ik denk daarentegen dat het juist verstandiger is om die dure vakmensen op pad te sturen voor het werk waarin ze geschoold zijn. Een relatief goedkope binnendienst kan dan voor de administratieve verwerking zorgen.”
Ries Swanink: “Assuradeuren gokken liever niet op één club”.

Reageer op dit artikel