nieuws

SVV legt laatste hand aan intermediaircursus EB

Archief

De Stichting Vakontwikkeling Verzekeringsbedrijf legt de laatste hand aan de cursus ‘Employee benefits’. De op het intermediair gerichte cursus gaat naar alle waarschijnlijkheid eind dit jaar van start.

Enig inzicht in de inhoud van de nieuwe cursus geeft de SVV al in de zojuist verschenen studiegids voor het seizoen 1997/1998. De cursus ‘Employee Benefits’ is bestemd voor het intermediair en richt zich volgens de SVV vooral op de adviesfunctie: de toegevoegde waarde van de advisering in employee-benefits.
De cursus is grotendeels praktisch van opzet en ingedeeld in vier clusters. Het eerste cluster gaat in op de integratiegedachte én EB in relatie tot werkgevers/werknemers. Het tweede cluster behandelt de onderwerpen inkomen, Arbo en zorg; het derde gaat in op pensioen, bedrijfssparen en vermogensvorming. In het laatste cluster worden praktijkvoorbeelden behandeld.
Nieuw in het SVV-assortiment is verder de opleiding ‘Medische acceptatie en claimbeoordeling Leven/AOV’, gericht op medisch acceptanten en claimbehandelaars. Naast de praktijk van acceptatie en claimbehandeling wordt veel aandacht besteed aan ziekteleer, toegepast binnen het kader van de levensverzekering en aov. “De kracht van de cursus ligt in de integratie van verzekeringstechniek en medische kennis”, aldus de SVV.
De theorie van deze nieuwe opleiding wordt als zelfstudie gepresenteerd, waardoor in de mondelinge lessen de nadruk ligt op de praktijk. De cursus, die over veertien lesdagen loopt, kost f 8.500 per deelnemer.
Voor meer informatie of een gratis studiegids, SVV-tel. 030-265.11.42/47.

Reageer op dit artikel