nieuws

Sun Alliance Leven: forse groei periodieke premies

Archief

De omzet van Sun Alliance Leven in periodieke premies is vorig jaar met ruim tachtig procent gestegen van / 4,3 miljoen naar / 8,0 mln. Het totale bruto premie-inkomen steeg naar / 19,4 (17,2) mln. Het resultaat was voor het eerst minder negatief: / 3,3 (3,8) mln.

Sun Alliance Leven is een dochter van het Engelse Sun Alliance Insurance Overseas Ltd (dat overgenomen wordt door de Royal Group). De Rotterdamse verzekeraar bevindt zich in een gedoseerde groeifase. Omdat de afsluitprovisies direct in het resultaat worden verwerkt, zijn de resultaten nog altijd negatief.
De premie-inkomsten – voornamelijk via unit-linkedverzekeringen – laten wel positieve cijfers zien, vooral de periodieke premies. De koopsompremies daalden naar / 10,9 (12,5) mln. Reden hiervoor is ,,dat wij nog ‘gezonde’ tarieven hanteren. Dit in tegenstelling tot veel concurrenten op de markt, die vaak met verlies zaken doen”, aldus Sun Alliance. Zij is daarom tevreden dat op koopsommen nagenoeg dezelfde premie-omzet is behaald.
Sun Alliance Leven keerde vorig jaar voor / 1,3 mln uit aan verzekerden. De bedrijfskosten waren / 7,6 (5,8) mln., waarvan / 3,9 (2,3) aan provisies. Bij Sun Alliance Leven werken momenteel 19 (14) medewerkers, waarvan 8 (6) in de buitendienst. De buitendienst zal ook dit jaar weer stap voor stap worden uitgebreid. Die medewerkers doen de meeste zaken met zo’n 120 tot 160 kernrelaties, met name pensioendeskundigen.

Reageer op dit artikel