nieuws

Succesvol Interpolis betrekt modern kantoor

Archief

Maandag 16 september betrekken de eerste Interpolis-medewerkers het nieuwe, moderne hoofdkantoor van de Rabobank-dochter in Tilburg. De halfjaarcijfers van Interpolis liepen alvast op het nieuwe tijdperk vooruit.

Maandag is het zover. Dan betrekken de eerste 350 medewerkers het fonkelnieuwe Interpolis-hoofdkantoor in Tilburg. De afdeling Leven Particulier en een deel van de afdeling Collectieve Voorzieningen verlaten dan het huurpand aan de Ringbaan West. Het kantoor van de toekomst wordt hun nieuwe behuizing: zonder vaste werkplekken, maar met ‘cockpits’, draagbare telefoons, ‘flexikoffers’, een club, enzovoort.
Tussen half september en maart 1997 zullen de ongeveer 1.500 Interpolis-medewerkers stap voor stap naar het 23 verdiepingen tellende gebouw verhuizen. De officiële opening vindt volgend voorjaar plaats.
Cijfers
Met de presentatie van de halfjaarcijfers nam Interpolis vast een voorproefje op de toekomst. In de eerste zes maanden van 1996 boekte de ambitieuze maatschappij een netto resultaatverbetering van liefst 65% naar f 109 mln, tegen f 66 mln in het eerste deel van 1995. Het totale bruto premie-inkomen nam met 19% toe tot f 1.937 (1.777) mln.
Het technisch resultaat leven beliep f 86 (80) mln, bij een premie-inkomen van f 1.197 (1.008) mln. Het premie-inkomen schade liep terug tot f 740 (769) mln. Oorzaak is de overdracht per 1 januari van de zorgverzekeringen van Interpolis naar de CZ Groep, waardoor zo’n f 150 mln premie wegvloeide.
Het technische resultaat schade verbeterde evenwel sterk tot f 68 (20) mln. Die verbetering is te danken aan betere auto-resultaten, goede weersomstandigheden en een incidenteel gunstig resultaat in de sector arbeidsongeschiktheid.
Interpolis rept van een succesvolle marktbewerking voor wat betreft ziektewetverzekeringen. Het Tilburgse marktaandeel zou zeker 10% zijn.
Een blik op de moderne inrichting van het nieuwe Interpolis-kantoor. Rechts de glazen ‘cockpits’.
Het nieuwe Interpolis-kantoor: 23 verdiepingen en 92 meters hoog.

Reageer op dit artikel