nieuws

Studie naar ‘zingevingsverlof’ in nieuwe cao Reaal Groep

Archief

In het eind juni overeengekomen principe-akkoord voor een nieuwe cao bij de Reaal Groep is vastgelegd dat in het komende jaar een studie wordt uitgevoerd naar ‘zingevingsverlof’.

Dit verlofplan houdt in dat de werknemers kunnen sparen voor een betaald-verlofperiode die kan worden gewijd aan bijvoorbeeld studie, zorg of reizen. Gedurende de looptijd van de nieuwe cao (van 1 januari 1996 tot 1 juli 1997) zullen de mogelijkheden voor ‘zingevingsverlof’ worden onderzocht.
Volgens Reaal-woordvoerder Karl Braun is het onderwerp naar voren geschoven door de Dienstenbond FNV, die hiertoe is geïnspireerd door dergelijke verlofvormen in Noordeuropese landen, met name Denemarken.
Salaris
Het cao-akkoord bij Reaal voorziet in salarisverhogingen van resp. 1% per 1 januari jl. (dus met terugwerkende kracht, 2% per 1 september a.s. en 1% per 1 januari 1997).
De eerder gemaakte afspraken met betrekking tot arbeidsongeschiktheid (Reaal betaalt het volledige salaris gedurende 52 weken door), de voorziening voor het wao-gat, de mogelijkheid tot deeltijd-vut en het telewerken-experiment worden voortgezet, aldus het concern. Voorts biedt Reaal zijn medewerkers zich te verzekeren tegen het anw-gat.
Korter werken
Ook de afspraak in de vorige cao over de mogelijkheid voor medewerkers (in de binnendienst) om in plaats van 36 uur 32 uur te gaan werken, worden gehandhaafd. Voorwaarde is wel, dat het werk dit toelaat. Medewerkers die hierin interesse hebben, kunnen dit tot 1 januari 1997 kenbaar maken bij hun leidinggevenden en bij hun aanspreekpunt bij Personeelszaken.

Reageer op dit artikel