nieuws

Studenten.net verliest kort geding over condoompolis

Archief

Studenten.net en assurantiebedrijf To Concept hebben het kort geding over de exclusiviteit van hun condoompolis verloren. Het geding was ingesteld tegen zorgverzekeraar CZ, die een jongerenpolis op de markt heeft gebracht die lijkt op de Studentenpolis van Studenten.net. CZ zou daarmee afspraken over exclusiviteit hebben geschonden.

De condoompolis is een concept voor een goedkope studentenverzekering, bedacht door Studenten.net en To Concept. Bij het afsluiten van de verzekering krijgen studenten een gratis soa-test en condooms. Zorgverzekeraar CZ, die de studentenverzekering voor Studenten.net uitvoert, heeft zelf een jongerenpolis inclusief gratis condooms op de markt gebracht. Omdat CZ daarmee afspraken over exclusiviteit zou hebben geschonden, startten Studenten.net en To Concept een kort geding. De rechter in Breda oordeelde echter dat er meer onderzoek nodig is en wees de vordering van de twee bedrijven tegen CZ af.
Vervolgstappen
Studenten.net en To Concept denken nog na over vervolgstappen. “CZ heeft de exclusiviteit geschonden. Punt is echter dat er geen contracten ten grondslag liggen aan deze exclusiviteitsclaim. Maar wij kunnen dat wel aantonen en denken daarom na over het starten van een bodemprocedure”, aldus een woordvoerder van To Concept. Het assurantiebedrijf gaf verder aan met andere partijen in gesprek te zijn over de condoompolis, maar wilde geen namen noemen.
CZ liet desgevraagd weten blij te zijn dat de rechter geen grond zag voor een bewering over exclusiviteit. Over het vervolg is CZ duidelijk: “Wij gaan door met het leveren van de jongerenpolis waarbij een pakket condooms wordt aangeboden”.

Reageer op dit artikel