nieuws

Studenten.net en Menzis komen met Studentenpolis

Archief

Zorgverzekeraar Menzis en Studenten.net introduceren de studentenpolis voor studenten in de leeftijd van 18 tot 27 jaar. Speciaal aan de polis is de vergoeding voor acht doosjes condooms. Verder maakt Menzis _ 10 over naar het Aidsfonds voor elke student die gebruik maakt van de studentenpolis.

De polis is te sluiten via www.studentenpolis.nl. Bij _ 0 eigen risico bedraagt de maandpremie _ 90,25 (inclusief _ 5 korting)en voor de aanvullende polis _ 10,92 (9% korting inclusief de gratis condooms).
Met deze polis bindt Menzis in casu Studenten.net de strijd aan met CZ die dit jaar de condoompolis op de markt bracht. Studenten.net spande een kort geding aan tegen CZ over de exclusiviteit van de condoompolis, maar verloor dat.
SOA
Zowel Menzis als Studenten.net claimen dat met deze polis de strijd wordt aangebonden met SOA, seksueel overdraagbare aandoeningen. “Op basis van positieve ervaringen sinds de lancering in 2005 heeft Studenten.net er voor gekozen om in het kader van SOA-preventie condooms van het merk Private op te nemen in het pakket”, aldus Studenten.net.
Naast deze SOA-preventie biedt de polis dekking voor onder meer anti-conceptie, inentingen voor reizen naar het buitenland, zorg in het buitenland, sport-medisch advies, brillenglazen en contactlenzen, alternatieve geneeswijzen en geneesmiddelen, tandarts (consult 100%), fysiotherapie, kortdurende psychologische hulp en een second-opinion.
Verder krijgt de student een studentenpas die recht geeft op kortingen bij meer dan 10.000 bedrijven, waaronder sportscholen en winkels.

Reageer op dit artikel