nieuws

Structuurwijziging en kapitaalverhoging DBV

Archief

DBV opereert sinds 1 januari onder een nieuwe juridische structuur op de Nederlandse markt. Het schadebedrijf is verzelfstandigd tot NV en samen met de Leven NV onder een nieuwe holding gehangen: DBV Verzekeringen NV.

De aandelen van de holding zijn volledig in handen van DBV Winterthur AG in Wiesbaden. Gelijktijdig met de structuurwijziging is het geplaatste kapitaal in het levenbedrijf van DBV fors verhoogd van f 50 mln naar f 90 mln. Daarmee is niet alleen de solvabiliteit verhoogd, maar ook de basis gelegd voor de introductie van nieuwe levenproducten. DBV Leven zal tevens op het terrein van de financiële dienstverlening actief gaan worden.
Het schadebedrijf, tot voor kort een filiaal van de Duitse moedermaatschappij, is inmiddels verzelfstandigd tot NV. De schade-activiteiten van DBV zijn voornamelijk bedoeld ter ondersteuning van het levenbedrijf.
DBV Leven sloot 1996 af met een omzetverbetering van bijna 25% tot ruim f 100 mln. Het bedrijfsresultaat groeide met 60% tot boven f 1 mln. Ook de omzet en de technische resultaten van het schadebedrijf verbeterden.

Reageer op dit artikel