nieuws

Strategiewijziging in zaak pensioenshoppen

Archief

Het kort geding tussen PensioenPoint en Aegon over het verbod op pensioenshoppen is van de baan. In plaats daarvan wordt een ‘procedure volgens versneld regime’ gevoerd.

Doel van de strategiewijziging van Jan van der Meer (PensioenPoint) en advocaat Erik Lutjens – optredend namens een polishouder uit Epe – is het verkrijgen van een principe-uitspraak over het verbod op pensioenshoppen. Dat is met een kort geding niet mogelijk.
Van der Meer en Lutjens hebben de dagvaarding vorige week naar Aegon laten uitgaan. Ze hopen binnen enkele maanden een uitspraak te hebben. “Het shopverbod leidt tot gedwongen winkelnering. We achten het verbod in strijd met het EG-verdrag”, aldus Van der Meer en Lutjens. Ze onderzoeken verder de mogelijkheid om voor gedupeerde polishouders een procedure tegen de Staat te gaan voeren.

Reageer op dit artikel