nieuws

Straks uitsluitend brandexperts actief als salvagecoördinator

Archief

De Stichting Salvage zal per 1 januari 1995 alleen nog brandexperts inzetten als salvagecoördinator. De wijziging vormt onderdeel van een nieuwe structuur, waaraan het afgelopen jaar intensief is gewerkt.

Sinds de oprichting van de stichting in 1985 worden salvagecoördinatoren gerecruteerd onder bedrijven aangesloten bij de Ondernemersorgansiatie Schoonmaak- en Bedrijfsdiensten (OSB) en het Bureau Coördinatie Experts (BCE). Deze overeenkomsten zijn beëindigd en besloten is te werken met uitsluitend brandexperts van ruim 30 expertisebureaus in het gehele land.
De coördinatoren worden geselecteerd op basis van werkervaring (minimaal twee jaar), vakkennis en opleiding. Verder dienen zij een vast dienstverband te hebben en woonachtig te zijn in het werkgebied. De laatste voorwaarde houdt verband met de eis dat een salvagecoördinator binnen een uur na oproep bij de calamiteit aanwezig moet zijn.
In de huidige situatie zijn 230 coördinatoren actief. Dat aantal wordt begin volgend jaar teruggebracht naar 170.

Reageer op dit artikel