nieuws

Stormen Kyrill en Sidr waren vorig jaar grootste schadepost

Archief

Swiss Re heeft becijferd dat vorig jaar wereldwijd door natuurrampen en andere catastrofen bij elkaar voor _ 42,4 mld aan schade is veroorzaakt, waarvan _ 17,4 mld was verzekerd. Daarbij zijn 20.000 slachtoffers gevallen, aldus een voorlopige schatting van ’s werelds grootste herverzekeringsmaatschappij.

De grootste schade werd in 2007 veroorzaakt door de storm Kyrill, die in januari met windsnelheden van bijna 200 km per uur over West-Europa raasde en in Engeland, Duitsland, België en Nederland voor _ 4,07 mld vernielde. Engeland had het vorig jaar sowieso zwaar te verduren, want hevige regenval en overstromingen veroorzaakten in juni en juli nog eens _ 3,24 mld schade. De cycloon Sidr hield in november huis in Bangladesh en eiste meer dan 4.000 mensenlevens.
Hoewel de verzekeraars vorig jaar _ 17,4 mld aan schade-uitkeringen hebben betaald (zo’n _ 6,24 mld meer dan in 2006) lag het niveau toch nog onder de lange termijnverwachtingen van Swiss Re.

Reageer op dit artikel