nieuws

Storm en zwaarder vuurwerk vergroten schade jaarwisseling

Archief

De jaarwisseling was dit jaar verre van rustig. Vrijwel alle grote verzekeraars noteerden fors hogere nieuwjaarsschades dan vorig jaar.

Centraal Beheer Achmea raamt de landelijke schade tijdens de jaarwisseling op een bedrag tussen _ 25 en _ 50 mln. Zelf tekende de verzekeraar een toename van de geclaimde schades op van 40%, die te wijten zou zijn aan de verkoop van zwaarder vuurwerk in combinatie met de harde wind, die de pijlen veelal de verkeerde richting op blies.
Aegon constateerde een verdubbeling van het geclaimde schadebedrag. “Deze verdubbeling heeft te maken met de storm die net voor de jaarwisseling over een groot deel van Nederland trok”, zegt de woordvoerder van Aegon.
Brand was eveneens een belangrijke schadeoorzaak tijdens de jaarwisseling. Zo was het Indonesische restaurant Kota Radja in Leeuwarden dat met oud en nieuw afbrandde bij Aegon verzekerd. De schade wordt geraamd op _ 1 mln.
in Leeuwarden overleefde de jaarwisseling niet. Omliggende panden liepen brand- en waterschade op.

Reageer op dit artikel