nieuws

Stiwoga houdt vast aan strikt acceptatiebeleid

Archief

Bouwgarantieverzekeraar Stiwoga (Gouda) verwacht dit jaar te profiteren van een stijging in premievolume door het aantrekken van de woningbouw en de verkoop van bouw- en renovatiegarantieverzekeringen. Dat neemt niet weg dat de gespecialiseerde maatschappij ook dit jaar een strikt acceptatiebeleid wil blijven voeren.

Door verscherping van het acceptatiebeleid daalde het brutopremie-inkomen van Stiwoga vorig jaar licht: van € 7,6 mln in 2003 naar € 7,5 mln in 2004. Het verscherpte acceptatiebeleid was volgens de directie noodzakelijk om faillissementen van verzekerde bouwondernemingen te voorkomen. “De nadruk blijft liggen op preventie”, aldus de directie. Een nieuw hulpmiddel daarbij is het Centraal Deelnemers Informatie Systeem (CDIS) dat Stiwoga in staat stelt om financiële, technische en organisatorische parameters van de te beoordelen bouwondernemingen beter in kaart te brengen. “Hierdoor kunnen mogelijk toekomstige faillissementen in een eerder stadium worden ontdekt zodat preventieve maatregelen kunnen worden getroffen om schade te voorkomen.”
Het technisch resultaat van Stiwoga steeg vorig jaar naar bijna € 7,0 (6,0) mln. Het nettoresultaat kwam 16% hoger uit op € 4,9 (4,0) mln. De winstgroei werd veroorzaakt door een afgenomen schadelast, een forse daling van de bedrijfskosten en een hogere beleggingsopbrengst.

Reageer op dit artikel