nieuws

Stichting voor zzp’ers biedt voordelige polissen

Archief

Kleine ondernemers zonder personeel kunnen via de Stichting Belangen Organisatie Zelfstandigen Zonder Personeel (SBO-ZZP) voordelig verzekeringen sluiten.

SBO-ZZP is eind vorig jaar opgericht door enkele zelfstandigen zonder personeel uit de bouwsector. Inmiddels telt de Rotterdamse stichting 750 deelnemers. De totale doelgroep van zelfstandigen zonder personeel (zzp’ers) zou 270.000 groot zijn, reden waarom FNV Bondgenoten in de toekomst ook zzp’ers tot de vakbond wil toelaten.
SBO-ZZP biedt de deelnemers een pensioenpolis, een ziektekostenverzekering en een aov. De universal-lifepensioenverzekering is ondergebracht bij de jonge levensverzekeraar Van Spaendock Leven, voor ziektekosten en aov is Het Anker risicodrager. Verder kunnen deelnemers aanspraak maken op fiscale en juridische rechtsbijstand. Met Stad Rotterdam is overleg over een bedrijfsaansprakelijkheidspolis voor de zzp’ers.

Reageer op dit artikel