nieuws

Stichting Salvage beraadt zich over verkleining korps

Archief

De Stichting Salvage bekijkt of het korps van salvagecoördinatoren kleiner en daardoor meer beheersbaar kan worden. “Niet alle coördinatoren draaien frequent diensten en de vraag is of dat de kwaliteit en de uniformiteit ten goede komt”, verklaart de stichting.

In het kader van een betere continuïteit is in 2003 al de eis gesteld dat iedere coördinator minimaal tien oproepen per jaar moet hebben om salvagecoördinator te kunnen blijven. Er waren per 1 januari van dit jaar 234 salvagecoördinatoren, negen meer dan een jaar eerder.
Het aantal salvagemeldingen is vorig jaar met 3,8% gestegen tot 5.232 (5.040), zo blijkt uit het jaaroverzicht van de hulpverleningsorganisatie van brandverzekeraars. Het aantal asbestbranden dat in 2003 bij Salvage werd gemeld, is met 12,9% gestegen tot 201.
Amsterdam
In de top-10 van de gemeenten met de meeste meldingen is een opmerkelijke wijziging waar te nemen. Rotterdam is na jaren van de eerste plaats verdreven door Amsterdam. Vanuit de hoofdstad werd vorig jaar 224 keer door de brandweer aan de ‘salvagebel’ getrokken; voor Rotterdam bleef de teller steken bij 215.
Uitgaande van brandweerregio’s staat Rotterdam-Rijnmond bovenaan met 366 meldingen, gevolgd door Twente (310), Amsterdam en omstreken (286) en Zuid-Limburg (280).

Reageer op dit artikel