nieuws

‘Stichting Koersplan’ hoopt op negenduizend klagers

Archief

De Stichting Spaardersbelangen, die met Aegon in de clinch is over de in het verleden ingehouden kosten en risicopremies van het Koersplan van Spaarbeleg, hoopt negenduizend donateurs te kunnen verwelkomen.

In de afgelopen twee maanden hebben zich ruim negenduizend Koersplan-deelnemers gemeld bij de Stichting Spaardersbelangen. Onlangs ontvingen zij van de stichting een brief, waarin wordt gevraagd donateur te worden.
De donatie is voor ieder individu ongeveer gelijk aan een halve maandpremie voor zijn of haar Koersplan. Volgens advocaat mr. Jurjen Lemstra, belangenbehartiger van de stichting, zal de gemiddelde donatie tussen de f 40 en f 100 liggen.
De geldstorting is noodzakelijk om als donateur van de stichting te worden geregistreerd. En alleen dan kan geprofiteerd worden van een eventueel met Aegon te treffen schikking. Lemstra: “Mocht het tot een rechtszaak komen, dan profiteren ook niet-donateurs van ons succes, er vanuitgaande dat we die zaak winnen.” Naast donateurs wordt de stichting ondersteund door de Consumentenbond.
Schriftelijk
Op dit moment proberen Aegon en de Stichting Spaardersbelangen een gang naar de rechter te voorkomen door een schikking te treffen. Aegon heeft daartoe zijn verweer schriftelijk op papier gezet. “Dat was tot nu toe nog niet gebeurd”, aldus Lemstra.
De inhoud van Aegon’s verweer wordt niet openbaar gemaakt. Lemstra: “Dat hebben we zo afgesproken. Verder zullen we de argumenten die we nu uitwisselen, niet gebruiken in een eventuele rechtszaak.”

Reageer op dit artikel