nieuws

Stichting KeurmerkWonen wil samenwerken met intermediair

Archief

De stichting KeurmerkWonen, die onder meer met een eigen site informatie over de huizenmarkt biedt aan consumenten, wil het aantal dienstverleners waarmee wordt samengewerkt uitbreiden. De stichting richt vooral de pijlen op het assurantie-intermediair.

De site van Aart Schoemaker is al sinds 2002 actief. “We zijn opgericht naar aanleiding van het afschaffen van de wettelijke makelaarstitel. Wij willen de consument onafhankelijk informeren en daarnaast fungeren als keurmerk voor dienstverleners in de woningmarkt.”
Schoemaker biedt via www.keurmerkwonen.nl onder meer een gratis ‘HuisCD’ met tips voor consumenten die de huizenmarkt op willen gaan. Zij kunnen via de HuizenBank op de site zelf hun woning te koop zetten of een woning zoeken.
Belangrijkste dienst is echter advisering tegen uurtarief bij koop en verkoop van een woning. “Daarbij hebben we een maximum gesteld aan het tarief dat de dienstverlener kan rekenen.” De stichting heeft momenteel 75 zogeheten aan- en verkoopcoaches, voornamelijk op het gebied van woninginspectie en taxatie. Er zijn al KeurmerkMakelaars en KeurmerkNotarissen, die allen een beroepscode moeten ondertekenen.
Schoemaker wil nu ook het assurantie-intermediair warm gaan maken voor aansluiting bij de stichting. “Er is al veel belangstelling om deel te nemen als aankoopcoach. Wij controleren wel of iemand een SER-inschrijving heeft en is aangesloten bij een brancheorganisatie.”
KeurmerkWonen bemoeit zich nadrukkelijk niet met het hypotheekadvies, maar wil via de site leads bieden aan het intermediair.

Reageer op dit artikel