nieuws

Stichting Financiële Dienstverlening opgericht

Archief

De Stichting Financiële Dienstverlening (StFD) is een feit. Afgelopen vrijdag is bij de notaris de akte gepasseerd. Bestuurders van de nieuwe stichting, die de Autoriteit Financiële markten gaat ondersteunen bij het toezicht, zijn Rob Groenemeijer (NBVA), Koos Bus (NVB) en Willem van Es (Nationale-Nederlanden).

Tussenpersonen kunnen in oktober hun vergunningaanvraag bij deze stichting indienen. Dat is een van de taken die de stichting overneemt van de AFM. Het is de bedoeling dat hiermee forse kosten bespaard worden, alhoewel nog niet duidelijk is hoe groot deze kostenbesparing is voor het intermediair. Het alternatief is dat de vergunning rechtstreeks bij de AFM wordt aangevraagd, maar de verwachting is dat dat aanzienlijk duurder zal zijn. Een forse besparing moet ook de voorgeschreven self-assessment opleveren. Dit is de opgave van bedrijfsgegevens die het kantoor jaarlijks moet verstrekken aan de vergunningverlener. 

Reageer op dit artikel