nieuws

Stichting EAC ontwikkelt alternatief pakket wegenhulp

Archief

De Stichting Economische Automobiel Club (EAC) heeft een alternatief pakket wegenhulp voor pech onderweg ontwikkeld.

Bij de praktische uitvoering van de wegenhulp werkt de EAC samen met hulpverleningsorganisatie Europ Assistance, die twee jaar geleden actief is geworden in ons land.
De inhoud van de EAC-Wegenhulp is afhankelijk van de omvang van het dekkingsgebied. In de Benelux (rubriek A) wordt hulp bij pech na een ongeval van verzekerde bij het woonadres (woonplaatsservice) of onderweg.
Bij uitval van de (enige) chauffeur door medische omstandigheden, wordt een vervangende chauffeur beschikbaar gesteld, c.q. kunnen inzittenden naar één huisadres worden vervoerd of een hotelovernachting krijgen. Dit pakket kan worden aangevuld met vervangend vervoer in de Benelux voor de duur van de reparatie tot een maximum van drie dagen (rubriek C).
Het Europa-pakket (B) kent onder meer een vergoeding en regeling van reparatiehulp ter plaatse na pech en ongeval, transport naar reparateur, vervoer van alle inzittenden naar huisadres, drie hotelovernachtingen bij reparatie van auto, toezending auto-onderdelen, vervangende chauffeur bij uitval enige chauffeur als gevolg van medische omstandigheden. Dit pakket is aan te vullen met vervangend vervoer voor de duur van de reparatie tot een maximum van tien dagen (D).
Ook voor de caravan is een hulpverleningspakket (E) samengesteld. Dat omvat onder meer: vergoeding van reparatiekosten, transport naar dealer in ons land of reparateur in buitenland, hotelovernachtingen tijdens reparatieperiode en vervangende caravan voor maximaal 23 dagen.
Het lidmaatschap van EAC-Wegenhulp kost f 55, incl. woonplaatsservice en recht op gebruik van de Reis-Informatiedienst. Het recht op vervangend vervoer kost f 15. Het EAC-lidmaatschap kost f 32,50 per jaar. Voor meer informatie: tel. 05700 – 192.46.

Reageer op dit artikel