nieuws

STFD ziet aantal aangesloten tussenpersonen flink afnemen Het

Archief

aantal bij de Stichting Financiële Dienstverlening (STFD) aangesloten kantoren is in 2007 per saldo met 230 afgenomen

Er kwamen weliswaar 588 nieuwe deelnemers bij, maar door bedrijfsbeëindigingen fusies en royementen verdwenen er 818. Het resultaat van deze optelsom is dat er eind vorig jaar 8.391 financieel dienstverleners bij de STFD waren aangesloten tegen 8.621 begin 2007. Van de 818 afgevoerde kantoren waren er 504 die hun bedrijf beëindigden, terwijl 314 deelnemers werden geroyeerd. De STFD meldt dat van dat laatste aantal 208 kantoren niet hebben deelgenomen aan de verplichte zelftoets in 2007, 66 kantoren hebben verzuimd om de verplichte adviestaken af te melden en 40 kantoren de contributie van de stichting niet hebben betaald. Na een wachttijd van een volledig kalenderjaar kan een dienstverlener zich overigens weer aanmelden als deelnemer van de STFD. Zelftoets “Onze marktdekking is nu 85%”, zegt directeur John Pennink van de STFD. “Gezien het aantal vragen dat binnenkomt bij onze servicedesk beginnen wij inmiddels een begrip te worden. In 2007 zijn we bovendien gestart met het begeleiden van nieuwe vergunningaanvragen. Inmiddels hebben we bijna zeshonderd aanvragen behandeld.” Op dit moment is de STFD bezig met de voorbereiding voor de zelftoets van 2008. “Ik verklap geen geheim als ik zeg dat daarin ook aandacht zal worden besteed aan hypotheekadvisering”, aldus Pennink. Deelnemers van de STFD ontvangen een korting op de toezichtstarieven van de AFM. “De vergunningaanvraag is bij ons ruim _ 500 voordeliger”, meldt de STFD. “Bij het doorlopende toezicht wordt bovendien een korting verleend van ongeveer 35%. De jaarlijkse bijdrage voor de STFD is vastgesteld op _ 145,21; zo’n _ 30 lager dan vorig jaar. Auteur:DS Datum:01 – 02 – 2008 Bestandsnaam:DS_STFDvergunning2.doc Rubriek: Trefwoord:

Reageer op dit artikel