nieuws

STFD: vier ‘kwaliteitsorganisaties’

Archief

De Stichting Financiële Dienstverlening (STFD) heeft vier organisaties aangewezen als ‘Aanbevolen kwaliteitsorganisatie’: Stichting Keurmerk Financiële Dienstverlening (SKFD), Bureau D&O, Quality Care FinanciëleBranche, en Heathfield/Heuperman & Partners.

De STFD begeleidt het intermediair om te voldoen aan de eisen van de toezichtwetgeving. Kantoren die hun bedrijfsvoering willen verbeteren en die blijvend aandacht willen besteden aan de wettelijke toezichteisen, kunnen daarvoor ook externe ondersteuning inroepen. Daarbij gaat het vooral om organisaties op het terrein van kwaliteitsadvisering en kwaliteitsbevordering in de financiële dienstverlening en/of kwaliteitsborgers, die – door middel van bedrijfsbezoeken bij het intermediair – toetsen of werkelijk wordt voldaan aan de gestelde eisen.
“Toezichthouder AFM zal er in de uitvoering van het toezicht, bij de beoordeling van intermediaire vergunninghouders, in positieve zin rekening mee houden als een kantoor ondersteuning krijgt van een ‘Aanbevolen kwaliteitsorganisatie'”, aldus de STFD.

Reageer op dit artikel