nieuws

STFD heeft helft zelftoetsen binnen

Archief

De Stichting Financiële Dienstverlening (STFD) heeft op dit moment circa 4500 ingevulde zelftoetsen (self-assessments) binnen. “Over twee weken gaat de laatste zending de deur uit en hebben alle negenduizend aangesloten tussenpersonen een zelftoetsformulier gekregen”, zegt directeur John Pennink van de de STFD.

De volgende stap in het proces is dat alle tussenpersonen commentaar plus een gericht advies krijgen. “Omdat we nog maar twee weken geleden zijn begonnen met deze volgende stap, is daar nog niets over te zeggen”, aldus Pennink. “Omdat het hoofdzakelijk om digitale gegevens gaat, hebben we ook nog onvoldoende inzicht in de mogelijke problemen en aandachtspunten van de tussenpersonen. Die informatie moet nog verder worden uitgekristalliseerd”, zegt hij. Een goed overzicht van de stand van zaken zal er niet voor begin volgend jaar zijn, verwacht hij.
Geen stortvloed
“Ik kan wel zeggen dat het aantal vragen bij de helpdesk ons enorm is meegevallen. Ons normale helpdeskteam kan het aantal vragen goed aan, en er is zeker geen sprake van een stortvloed van reacties. Nu hebben de intermediaire organisaties ook hun helpdeskfunctie. Dus ook daar kunnen vragen zijn binnengekomen.”

Reageer op dit artikel