nieuws

Stevige groei hypotheekketens

Archief

De grootste hypotheekadviesketens hebben vorig jaar meer dan een kwart omzetgroei geboekt.

De hypotheekomzet van Huis & Hypotheek is vorig jaar met 27% gegroeid tot _ 1,4 (1,1) mld. De totale markt nam 25% toe. “We hebben ruim winst gemaakt”, zegt directeur Niek Nusmeijer. De keten telt nu 78 kantoren; negen daarvan sloten zich vorig jaar aan.
De Hypotheekshop (192 kantoren) sloot voor _ 3,6 (2,8) mld aan hypotheken en groeide daarmee eveneens bovengemiddeld. De grootste keten De Hypotheker meldde eerder _ 7,0 mld omzet.
Hypotheek Visie wil geen cijfers noemen. “Dat past niet bij de huidige wijze van communiceren”, vindt de keten uit Best, die zo’n zeventig kantoren telt en naar schatting goed is voor ruim _ 3 mld aan hypotheekvolume. FDC (tachtig kantoren) is qua omzet vergelijkbaar met Huis & Hypotheek.

Reageer op dit artikel