nieuws

Sterpolis ziet schadelast WA-motorrijtuigen stijgen

Archief

Sterpolis heeft vorig jaar problemen ondervonden met de aansprakelijkheidsclaims op autoverzekeringen. Mede daardoor is de brutowinst gedaald.

Bij een 50% hogere omzet van f 370 miljoen behaalde Sterpolis vorig jaar een brutoresultaat van f 10,3 mln, tegen f 14,7 mln in 1999. Een andere waarderingssystematiek voor aandelen drukte het resultaat met f 6 mln. Anderzijds zorgde een 32% hogere schadelast voor problemen, vooral in de voor Sterpolis belangrijke branche Motorrijtuigen. “De oorzaak zit in de WA-tekening, waar de claims veel hoger uitvallen”, aldus marketingmanager Irma van der Fluit.
Sterpolis boekte in totaal een f 104 mln aan schadepremies, een stijging van 12,6%. De grootste groei werd geleverd door de portefeuille personenauto’s en de doorlopende reisverzekeringen. Het levenbedrijf van de Interpolis-dochter realiseerde een premiegroei van liefst 86% tot f 238 mln, waarvan f 217 mln onder het label RoZeker werd behaald.
Internet
Voor dit jaar vreest Sterpolis een “neerwaartse druk” op de ontwikkelingen van het levenbedrijf. “De markt voor koopsompolissen zal substantieel afnemen”, denkt de Arnhemse direct-writer. In de schadeomzet wordt wel een stijging voorzien.
Sterpolis wil zijn activiteiten op internet fors uitbreiden. Zo kunnen binnenkort autoverzekeringen en levensverzekeringen direct op het web gesloten worden; met reisverzekeringen is dat nu al mogelijk. Verder krijgen klanten nog dit jaar via internet inzicht in hun persoonlijke portefeuille en kunnen zij schades via de Sterpolis-site afhandelen.

Reageer op dit artikel