nieuws

Sterpolis wil minima tegen kostprijs verzekeren

Archief

Sterpolis Verzekeringen is bereid Arnhemse minima tegen kostprijs een verzekeringspakket aan te bieden. Dat heeft de direct-writer toegezegd aan de GPV/RPF-fractie in de Arnhemse gemeenteraad, initiatiefnemer van het plan.

Met het aanbod wil Sterpolis, gevestigd in het centrum van Arnhem, zich een maatschappelijk betrokken organisatie tonen. Om dat te onderstrepen heeft directievoorzitter Leo Dooper verklaard desnoods af te zien van winst op de verzekeringen.
Het verzekeringspakket, voor de ongeveer zesduizend Arnhemmers die op of onder de armoedegrens leven, moet in elk geval een brand- en wettelijke aansprakelijkheidsverzekering gaan bevatten. De polissen worden tegen kostprijs aangeboden.
Volgens de GPV/RPF-fractie blijkt uit onderzoeken dat minima vaak bezuinigen op verzekeringen. Onheilen als brand of inbraak brengen hen daardoor in nog grotere financiële problemen, omdat de schade niet of onvoldoende gedekt is.
Het plan moet nog worden behandeld in de Arnhemse gemeenteraad. Daar gaan stemmen op om ook een voordelige ziektekostenverzekering aan de minima te bieden, wat momenteel in meerdere Nederlandse gemeenten gebeurt.

Reageer op dit artikel