nieuws

Sterpolis volgt Elvia met verkoop in vliegtuigen

Archief

Stewardessen van Martinair gaan passagiers met ingang van volgende maand tijdens vluchten de doorlopende reisverzekering van Sterpolis aanbieden.

Op weg naar vakantiebestemmingen brengt de chartermaatschappij de reisverzekering met folders onder de aandacht. De dekking gaat in direct na de landing. Het betreft een diefstaldekking van maximaal f 10.000 en een eigen risico van f 100 en een dekking voor hulpverlening. De reisverzekering wordt in het vliegtuig aangeboden met een kennismakingskorting van 53 gulden en kost daardoor f 96 voor een gezinsdekking. Een aanvullende dekking voor geneeskundige gaat de vakantieganger f 50 kosten. Eenpersoonshuishoudens betalen voor de reisverzekering f 65. De verzekering gaat in nadat de vakantieganger de aangehechte antwoordkaart inlevert bij de stewardess ‘tijdens de verkoop van de luxe artikelen’.
Martinair krijgt van Sterpolis een vergoeding voor de verspreiding van de folders. Over de hoogte van deze vergoeding wil Sterpolis niets kwijt.
Onverzekerd
Volgens Sterpolis is uit onderzoek gebleken dat zo’n 20% van de mensen die op vakantie gaan niet verzekerd is. Dit percentage slaat echter op de totale vakantiemarkt. Van de vakantiegangers die met het vliegtuig op vakantie gaan, is slechts 6% onverzekerd, zo blijkt uit het Nipo Vakantie-onderzoek 1999.
Waarom noemt Sterpolis een onjuist percentage?
“Die 20% onverzekerden is het enige percentage dat wij kennen. Sterpolis neemt geen deel in de Nipo Vakantie-onderzoeken en kan dus niet over de uitgesplitste percentages beschikken”, licht woordvoerster José Rouwenhorst toe.
Elvia
De verkoopactie van Sterpolis werd vorig jaar voorafgegaan door een proef met een vergelijkbare actie van Elvia Reisverzekeringen. Elvia werkte samen met Air Holland, maar moest na enkele maanden al stoppen toen de luchtvaartmaatschappij in (financiële) problemen kwam. Ook vielen de verkoopcijfers tegen. “Een te klein aantal passagiers bleek onverzekerd”, aldus Elvia-woordvoerster Annelies Kruithoff. Kruithoff noemt het desondanks een goede zaak dat Sterpolis in vliegtuigen reisverzekeringen verkoopt: “Iedere onverzekerde is er één te veel”.
Volgens Sterpolis was het product van Elvia te ingewikkeld voor de verkoop in een vliegtuig. “Wij hebben ons met opzet beperkt tot één productkeuze.”
De folder die binnenkort in vliegtuigen van Martinair wordt uitgedeeld.

Reageer op dit artikel