nieuws

Sterpolis debuteert met beleggingspolis

Archief

Sterpolis heeft een beleggingsverzekering ontwikkeld. De koopsompolis is het eerste unit-linkedproduct van de Interpolis-dochter.

De Topsom Beleggingspolis is de unit-linkedvariant op de koopsom met gegarandeerde eindkapitalen: de Topsom Garantiepolis. De koopsomstorter kan zijn geld in een drietal fondsen onderbrengen: het Sterpolis AEX-aandelenfonds, het Obligatiefonds en het Depositofonds.
Daarnaast kan geheel naar eigen inzicht een mix van deze drie fondsen worden samengesteld. Sterpolis geeft wel standaardmixen aan, afhankelijk van de looptijd. Bij een looptijd van twintig jaar of langer adviseert Sterpolis een aandelenbelegging van 100%.
Switchen tussen de drie fondsen is na één jaar mogelijk. Een switch is één keer per jaar gratis, daarna tegen 1% kosten.
Kosten
Van de inleg (minimaal f 1.500) houdt Sterpolis 5% in aan eerste kosten plus f 125 administratiekosten. Daarnaast worden nog beheerskosten in rekening gebracht: 1,5% op het beleggingsrendement van het Aandelenfonds, 0,7% op het obligatierendement en 0,2% op het depositierendement.
Bij overlijden voor de einddatum van de looptijd keert de direct-writer 90% van de opgebouwde waarde uit. Daardoor is een ‘negatieve risicopremie’ mogelijk, wat een licht verhoging van de inleg oplevert. Die risicopremie is afhankelijk van leeftijd en geslacht van de verzekerde.
Het vermogensbeheer van de beleggingsfondsen voert Sterpolis uit in samenwerking met Robeco. De direct-writer werkt aan een premiebetalende variant van de Topsom Beleggingspolis.

Reageer op dit artikel