nieuws

Sterpolis dacht even dat de Wabb al afgeschaft was

Archief

De gratis cadeaucheque ter waarde van f 10 bij aanschaf van een doorlopende reisverzekering heeft een verkoopactie van Sterpolis via de drogisterijketen Kruidvat de das om gedaan. Na een reeks van klachten greep de ECD in en werd de actie stopgezet.

‘Speciaal voor Kruidvatklanten: een extra voordelige doorlopende reisverzekering van Sterpolis’, zo luidde de boodschap van de inmiddels uit de drogisterijen verwijderde folder. Het extra voordeel bestond uit een reisverzekering waar alleen nog de premie voor het resterende deel van 1997 betaald hoefde te worden (f 89). Als de klant de verzekering via Kruidvat aanschafte, kreeg hij bovendien een tientje korting van Sterpolis en een cadeaucheque van dezelfde waarde. ‘Leuk om alvast de eerste vakantie inkopen bij Kruidvat te doen’.
Overtreding
Onmiddellijk na de start van de actie kwam er een stroom van klachten binnen bij het assurantie-rechercheteam (ART) van de economische controledienst. Een bonte verzameling van verontwaardigde tussenpersonen, verzekeraars en de vereniging van reisbureaus meldden zich. Daar luidde de conclusie: Sterpolis maakt zich schuldig aan een zuivere overtreding van artikel 16 (retourprovisie) Wabb. De verzekeraar werd hiervan op de hoogte gesteld en was gedwongen en bereid de actie stop te zetten en terug te draaien. Reeds verstrekte cadeaucheques en nieuwe aanvragen werden omgezet in een premiekorting van dezelfde hoogte, hetgeen wél toegestaan is.
“We zijn misschien iets te toekomstgericht geweest”, zegt een woordvoerster van Sterpolis, hiermee verwijzend naar de kabinetsplannen ten aanzien van de Wabb. Sterpolis wil de actie zelf en de gevolgen van het stopzetten ervan niet verder toelichten.
De Kruidvat-cadeaucheque deed Sterpolis de das om.

Reageer op dit artikel