nieuws

Sterk jaar Conservatrix

Archief

Levensverzekeraar Conservatrix heeft een sterk jaar beleefd. Het premie-inkomen steeg met 20% naar f 11,5 (9,6) mln. De nettowinst bereikte een recordhoogte van f 3,0 (2,0) mln.

Conservatrix richt zijn verkoopinspanningen – via het intermediair – volledig op de verkoop van spaarplannen, liefst gekoppeld aan een spaarloonregeling. De spaarplanproductie steeg vorig jaar met 46%. Het periodieke premie-inkomen kwam uit op f 8,8 (8,0) mln, tegen f 2,8 (1,7) mln aan koopsommen. De Baarnse levensverzekeraar heeft ruim 85.000 polissen in de boeken.
Als gevolg van omvangrijke reorganisatiekosten in 1995 daalden de kosten (exclusief provisie) vorig jaar met 7% tot f 4,4 mln. Aan provisie werd f 1,8 (1,4) mln uitgekeerd. Aan uitkeringen en afkopen betaalde Conservatrix f 3,6 mln.

Reageer op dit artikel