nieuws

‘Steek eigen woning in verzorgde oude dag’

Archief

Hans Hillen, voorzitter van het College voor Zorgverzekeringen (CVZ) en oud-Tweede-Kamerlid voor het CDA, vindt dat alle huizenbezitters hun hypotheek voor hun 65e moeten aflossen en de waarde van hun huis moeten gebruiken om zich in te kopen in een wooncomplex voor senioren

“Je wordt dan eigenaar van een stuk van het verzorgingshuis in de vorm van een zelfstandige leefeenheid met een paar kamers”, zegt hij in Vereniging Eigen Huis Magazine. De verzorging zou dan ook van het eigen vermogen moeten worden betaald. Hillen is de bedenker van de sinds 1 januari geldende wet die bepaalt dat het eigenwoningforfait nooit hoger kan zijn dan de hypotheekrenteaftrek. Hillen is een verklaard voorstander van tussentijdse aflossing van de hypotheekschuld. “De minister int 6% (verhuis)boete gratis en voor niks bij elke woningverkoop. Dat is pure diefstal. Daarnaast is het blijven toestaan van aftrekbaarheid van hypotheken die niet leiden tot aflossing uit den boze.”

Reageer op dit artikel