nieuws

Steeds meer zorgvergelijkers

Archief

Steeds meer partijen melden zich op het internet om de consument te helpen bij het vergelijken van de zorgverzekeringen. Naast de al bekende sites van Independer en de Verzekeringssite mengen nu ook de Consumentenbond, De Telegraaf en FX.nl zich in de strijd.

Sinds begin deze maand biedt de Consumentenbond op de eigen website www.consumentenbond.nl een productvergelijker. Naast informatie over premies en pakketten biedt deze pagina een overzicht van ervaringen van consumenten met de service en dienstverlening van zorgverzekeraars. Ook komt de bond met een telefonische advieslijn.
Dagblad De Telegraaf biedt op zijn site www.overgeld.nl ook zorgvergelijkingen aan. Deze worden verzorgd door vergelijker en tussenpersoon Verzekeringssite. Ook de website van het Algemeen Dagblad is deze vergelijker terug te vinden.
Premieoverzicht
De al jaren bestaande website FX.nl trekt de aandacht met de slogan ‘Zorgverzekeringen vergelijken, maar dan anders’. In plaats van dat consument eerst allerlei vragen moet beantwoorden, krijgt hij op de site van FX.nl direct het premieoverzicht van alle zorgverzekeraars op zijn scherm.
Overigens begint het scherm met het premieoverzicht van de sponsors van dit onderdeel. Vervolgens kan dit aanbod door de consument op basis van eigen behoeften globaal verfijnd worden. Hij geeft dan de hoogte van het eigen risico aan en of hij niet, gemiddeld of maximaal aanvullend verzekerd wil zijn. Het resultaat is in het overzicht terug te zien. Het is bij FX.nl niet mogelijk om offertes aan te vragen of polissen te sluiten. Dat kan bij de andere vergelijkers op internet wel.

Reageer op dit artikel