nieuws

Steeds meer verzekeraars verdubbelen kasgelddekking

Archief

Stad Rotterdam, Amev en Nationale Borg hebben zich aangesloten in het rijtje verzekeraars die in de maanden december 2001 en januari 2002 hun kasgelddekking verdubbelen.

Na een inventarisatie van AssurantieMagazine onder de top tien van schadeverzekeraars (zie AM 6, pag. 21), waaruit bleek dat nog maar vier verzekeraars een regeling hadden getroffen, gaan inmiddels steeds meer verzekeraars over tot een verdubbeling van de kasgelddekking. Aan het rijtje zijn toegevoegd Stad Rotterdam, Amev en Nationale Borg.
Stad Rotterdam verdubbelt in deze maanden de kasgelddekking tot maximaal 10.000 euro. De aanbieding geldt voor alle bedrijven die in deze periode een gelddekking hebben bij Stad Rotterdam. Het gaat hierbij zowel om de aparte geldtransportverzekering als om de standaarddekking op de inventaris/goederenverzekering (zakenpolis). De voorwaarden van deze verzekeringen zijn onverkort van toepassing op de tijdelijke extra dekking. “Deze maatregel betekent voor onze zakelijke klanten hopelijk een zorg minder in de rompslomp rond de overgang naar de euro. We zijn hen hiermee dan ook graag van dienst”, aldus de verzekeraar.
Ook Amev verdubbelt de kasgelddekking. De extra dekking geldt uitsluitend voor euro’s en bedraagt maximaal 10.000 euro. De aanbieding geldt voor alle bedrijven die in de bewuste periode een gelddekking hebben bij de verzekeraar. Het gaat, evenals bij Stad Rotterdam, ook hier om de aparte uitgebreide geldverzekering als om de standaardgelddekking op de inventaris/goederenverzekering.
ING-dochter Nationale Borg, gespecialiseerd in fraude- en geldverzekeringen en bankgaranties voor de zakelijke markt, verdubbelt de kasgelddekking voor alle lopende Unigeldpolissen tot een maximale verzekerde som van f 20.000 per gebeurtenis. “Voor klanten die een dekking hebben die hier buiten valt, wordt een individuele oplossing geboden”, zegt de ING-dochter.

Reageer op dit artikel