nieuws

Status quo in Koersplan-affaire

Archief

Aegon, eigenaar van Spaarbeleg, heeft nog altijd geen oplossing gevonden in het conflict met enkele duizenden Koersplan-houders.

Dat was de boodschap van een persbericht van Aegon van 25 augustus. Vijf weken verder, op 1 oktober, is de situatie zo goed als onveranderd: advocaat mr. Jurjen Lemstra – vertegenwoordiger van de zevenduizend donateurs tellende Stichting Spaardersbelangen én van de Consumentenbond – is nog altijd in overleg met Aegon.
Volgens het jongste persbericht zien partijen “nog steeds goede kansen gezamenlijk tot een oplossing te komen”. Het overleg duurt evenwel al sinds april dit jaar, waardoor de kans op een rechtszaak dichterbij komt. Volgens Lemstra volgt er een rechtszaak, als met Aegon geen schikking te treffen is. Er liggen nu twee voorstellen op tafel: verbetering – onder voorwaarden – van de afkoopwaarden, of kosteloos overhevelen van de tot nu toe opgebouwde Koersplan-waarde naar een ander beleggingsproduct.

Reageer op dit artikel