nieuws

Stater legt eindbod neer

Archief

Na het afwijzen van het principeakkoord voor een nieuwe CAO door de vakbondsleden heeft Stater een eindbod neergelegd.

Volgens CNV Dienstenbond wil Stater de vakbonden niet tegemoetkomen. “Wij hebben na afwijzing van het principeakkoord opnieuw overleg gevoerd over de pijnpunten, maar Stater blijft ‘nee’ zeggen”, aldus bestuurder Erik Langeweg.
Zo wordt de mogelijkheid om vier keer negen uur te werken niet toegestaan. Volgens Stater werken de medewerkers voornamelijk achter beeldschermen en daar past geen negenurige werkdag bij. Verder wilde de directie dat er elke maand een ATV-dag werd ingeroosterd. Daar werd vooral door leidinggevenden commentaar op gegeven. Na overleg met de vakbonden is dit afgezwakt tot drie dagen per kwartaal en één ATV-dag vrij over het jaar te plannen.
Ook is er gesteggeld over de zogeheten relatieve salarispositie. Stater geeft aan dat een medewerker nooit lager kan uitkomen dan 100% van de salarisschaal. “Op dit punt zullen ze met meer duidelijkheid komen”, aldus Langeweg.
“Al met al zijn er door Stater kleine aanpassingen gedaan en dat is nu als eindbod neergelegd. Het kan nu alleen nog maar aangenomen of verworpen worden. Verder overleg is niet mogelijk. Het woord is weer aan de leden. Op 22 februari houden we een ledenbijeenkomst”, zegt Langeweg.

Reageer op dit artikel