nieuws

Starters

Archief

Deze rubriek geeft een overzicht van de startende assurantiekantoren van dit moment, inclusief een korte toelichting op hun activiteiten.

Hans Rekers Verzekeringen (Enschede)
De overgang van 2007 naar 2008 accentueert voor Hans Rekers tevens de start van zijn eigen assurantiekantoor. In Enschede begint hij met een uit 1.500 relaties bestaande portefeuille. Rekers, die 17 jaar lang loondienstagent van Onderlinge ‘s-Gravenhage was, richt zich op de gezinsmarkt. De aanvraag voor een vergunning (Leven, Hypotheken en Schade) is nog in behandeling.
Theo Nabben Advies en Verzekeringen (Venlo)
Theo Nabben (57) was laatstelijk vestigingsmanager bij Meeùs. Hij had daarvóór zes jaar lang een assurantiekantoor in Venlo, dat hij in 2000 verkocht. Nabben start met een lege assurantieportefeuille en wil gaan bemiddelen in verzekeringen en hypotheken voor het midden- en kleinbedrijf. Hij laat zich als registermakelaar inschrijven en brengt klanten vervolgens onder bij vier plaatselijke tussenpersonen, waaronder de Rabobank en de assurantiekantoren Mulders en Van Dijk.
Philippi Willemse Assurantiën (Maassluis)
In Maassluis is een nieuw assurantiekantoor gestart door Thomas Philippi (39) en Peter Willemse (50), beide voormalige loondienstagenten van Onderlinge ‘s-Gravenhage. Philippi werkte daar 15 jaar en Willemse zelfs 26 jaar. Zij starten met een “behoorlijk grote” portefeuille particuliere klanten. Philippi en Willemse bemiddelen in alle producten met uitzondering van consumptief krediet; de vergunning is aangevraagd.
Vanderheiden LD (Waddinxveen)
Onder het kopje ‘Starters’ melden de registers van de Kamers van Koophandel ook de naam Vanderheiden LD. Eigenaar van de eenmanszaak Jacob van der Heiden (57) meldt dat hij geen assurantiekantoor is gestart. Hij wil zijn actuariële en pensioenkennis op freelancebasis verhuren aan intermediairbedrijven.

Reageer op dit artikel